Logotype

Nya tuffa tiovånings hus i Nybohov, Liljeholmen med hänförande utsikt över Stockholms stad

Vid Nybohovsbacken mot Stockholms stad planerar Besqab för 38 nya bostads­rätter och Svenska Bostäder för 74 hyresrätter i tre tiovåningshus. De flesta kommer att få en fantastisk utsikt över Stockholms stad. Besqab har fått uppdraget att uppföra även Svenska Bostäders hus, vilket omfattar en byggvolym på ca 80 miljoner kronor. De tre husen ger Nybohov en ny siluett. Ett nytt bidrag till den expansiva stadsdelen Liljeholmen. 

Efter många turer blir det nu tre tiovånings punkthus i sluttningen nedanför Nybohovsbacken, totalt 112 lägenheter såväl bostads­rätter som hyresrätter. Arkitekten Berkrantz arkitektkontor har ritat tuffa mörka fasader med en tydlig accent i det delvis röda entréplanet. Husets volym och höjd ansluter till befintlig bebyggelse. Den mörka färgen är vald för att ge en kontrast mot den bakomliggande bebyggelsen men också visa på en tydlighet och ambition i arkitekturen som såväl för framåt och som visar något nytt. Lägenhetsstorlekar från 2 RoK till 4 RoK, alla med delvis inglasade balkonger eller uteplatser I huset med bostads­rätter ritas två alldeles speciella lägenheter på de två översta planen. Dessa lägenheter får utsikt i tre väderstreck, två rejäla balkonger samt ett kök och vardagsrum på ca 33 kvm. 

”I dagarna startar försäljningen av våra lägenheter och då är det nästan tio????? år sedan jag tittade på det här projekt­et för första gången. Genom ett nära samarbete med Svenska Bostäder har detta fina projekt­ äntligen blivit verklighet säger Freddie Norvell, vVD på Besqab.”


Frågor betr projekt­et besvaras av projekt­ledare Jesper Åman, 08-630 16 16 eller 0733-90 96 40, jesper.åman@besqab.se. Besqab Projekt­ och Fastigheter AB, Box 1328, 183 13 TÄBY, 08-630 16 00, fax 08-630 16 90, www.besqab.se


Besqab Projekt­ och Fastigheter AB har varit verksamma på Stockholmsmarknaden i drygt 18 år. Sedan starten 1988 har Besqab varit delaktiga i projekt­ som omfattar ca 2600 bostäder och ca 75 000 kvm lokaler. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder, kontor och vårdfastigheter.

Ladda ner