Logotype

Besqab bygger smålägenheter i Uppsala - idag togs första spadtaget för Brf Living

Idag tog Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala, och Anette Frumerie, Besqabs VD,  det första spadtaget för Besqabs nya ungdomsbostäder i Uppsala - Brf Living. En tidskapsel med föremål som är typiska för nutiden kommer att gjutas in i husets grund.

Det första "spadtaget" för Brf Living togs idag av Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala kommun, tillsammans med Besqabs VD Anette Frumerie, Brf Livings styrelseordförande Lars-Erik Örde och ett par av de boende i Brf Living. En tidskapsel med föremål som är typiska för nutiden och som blir en skatt för framtiden kommer att gjutas in i husets grund. Besqab har tidigare byggt prisbelönta ungdomsbostäder i Skarpnäck söder om Stockholm, och i Upplands Väsby norr om Stockholm. Nu har turen kommit till universitetsstaden Uppsala.

- Vår tanke med Brf Living är att skapa prisvärda lägenheter som kan bli den första bostaden för dig som är ung och kanske ska studera i Uppsala, säger regionchef Albert Koistinen. Brf Living ligger i ett mycket bra läge med närhet till både universiteten, stadskärnan och grönområden.

- Behovet av smålägenheter är stort i Uppsala och vi är glada att kunna möta upp en del av det behovet, säger Anette Frumerie, VD på Besqab.

FAKTA BRF LIVING:
De totalt 58 lägenheterna har ett rum och kök om 32 kvm och ligger på Stabby Allé i Luthagen. Huset byggs i en vinkel med en lugn grön innergård. Alla har en uteplats vid entrén. Inflyttning beräknas till hösten 2015. Arkitekter är Sweco Architects.

För mer information kontakta:

Albert Koistinen, Regionchef Uppsala 

Tel 018-418 28 01 alt 070-651 10 85

albert.koistinen@besqab.se