Logotype

Besqab förvärvar mark på Kapellgärdet i Uppsala – förlänger staden med cirka 150 bostäder och förskola

PRESS­MEDDELANDE  2017-07-03

Besqab förvärvar mark på Kapellgärdet i Uppsala och planerar för cirka 150 bostäder och en förskola. Säljare är bostads­rätts­föreningen Djäknen och Rikshem.

Lägenheter, radhus och en förskola ska växa fram på Kapellgärdet i närheten av Uppsala centrum. Idag utgörs området, i hörnet av Vattholmavägen och Gamla Uppsalagatan, av parkeringsplats och gräsmatta. Den förlängning av staden som Besqab planerar för, med allt från mindre lägenheter till radhus, erbjuder en variation som kommer att passa människor i olika faser av livet.

Området har ett kollektivtrafiknära läge och kommer att ha grönskande ytor och fina innergårdar för flerbostads­husen som radhusen och förskolan ansluter mot.

-          Vi har tidigare utvecklat flera områden med eftertraktade bostäder i Uppsala och det är glädjande att vi nu får möjlighet att fortsätta utveckla en förlängning av stadskärnan i ett alltjämt växande Uppsala, säger Albert Koistinen, regionchef på Besqab.

I området kommer flera byggherrar att vara inblandade, med olika upplåtelseformer - hyresrätter, bostads­rättsföreningar, radhus, förskola och andra verksamhetslokaler. Planerad byggstart är i början av 2019.

För ytterligare information:

Albert Koistinen, regionchef, tel. 018-470 58 01 albert.koistinen@besqab.se
Charlotte Näsström-Morén, kommunikationschef, tel 08-409 415 62 charlotte.nasstrom-moren@besqab.se