Logotype

Första spadtag för Besqabs nya bostäder ZickZack i Kärrtorp Centrum

PRESS­MEDDELANDE  2018-06-07

Idag tog Jan Valeskog, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms Stad, tillsammans med Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för det nya bostads­projekt­et ZickZack i Kärrtorp, genom att ta ett skoptag med grävmaskinen.

Besqab är med och utvecklar Kärrtorp centrum genom att uppföra ett nytt bostads­-kvarter vid det nuvarande busstorget. Arkitekturen är modern med ett uttryck som harmonierar med platsens 50-talsbebyggelse. Bostäderna ligger i ett attraktivt läge
nära både tunnelbana och cykelleder och har samtidigt närhet till Nackareservatet.

-       Vi tycker att det är mycket inspirerande att få vara med att utveckla den här anrika och charmiga stadsdelen med moderna bostäder i ett attraktivt och kollektivtrafiknära läge, säger Anette Frumerie, VD på Besqab. 

-       Det är glädjande att vi kan påbörja ännu ett bostads­projekt­ i Stockholm. Stockholm växer i rekordtakt och bostads­byggandet är på historiskt höga nivåer. Detta projekt­ är ett fint exempel på hur man med bostäder och stadsutveckling kan bidra med nya kvaliteter till befintliga stadsdelar, säger Jan Valeskog (S) stadsbyggnadsborgarråd. 

Fakta ZickZack
93 bostads­rättslägenheter i bostads­rättsform i flerfamiljshus byggt i vinkel i hörnet av busstorget och Kärrtorpsvägen 
BYGGSTART Januari 2018
BOSTADS­STORLEKAR 1-5 rum och kök, om 26-121 kvm
INFLYTTNING Från hösten 2019
ARKITEKT White Arkitekter
LÄGE Kärrtorp Centrum

För mer information:
Staffan Grundmark, regionchef, 08-409 416 30, staffan.grundmark@besqab.se
Christina Durling, kommunikationschef 08-409 416 26, christina.durling@besqab.se