Logotype

Om Besqab 

Den som bor bra mår bra. Vägen dit går via förmågan att skapa attraktiva och hållbara boendemiljöer och en förståelse för hur människor vill leva sina liv. Vår verksamhet sträcker sig från idé och produktion till förvaltning av nyckelfärdiga bostäder. 

En lokal bostads­utvecklare

Vi är en passionerad bostads­utvecklare som sedan starten 1989 utvecklat mer än 8 000 bostäder. Vi har valt att i första hand koncentrera oss på de lokala marknaderna i Storstockholm och Uppsala stad. Vårt huvudkontor ligger i Danderyd och vi har även ett regionkontor i Uppsala. Vi vet att det betyder mycket att ha en djup lokal förankring och att vara engagerad i den plats vi bygger på. Oavsett vad och var vi bygger utgår från samma målbild: vi ska vara bäst på att förstå människors behov och drömmar när det gäller boende och utifrån kunskapen skapa nya hållbara hem för ett bättre liv. Då bygger vi för människor.

Läs mer om vår historia

Vår verksamhet

Besqab utvecklar bostäder med bostads­­- och äganderätt samt även samhällsfastigheter av olika slag.

Läs mer

Bostäder är vår passion

Vår passion är att utveckla bostäder som människor ska bo och leva i. Det ska vara kvadratsmart, genomtänkt, funktionellt, hemtrevligt och hållbart.  Arbetsprocessen startar när vi väljer marken vi ska bygga på. Vi är kräsna när vi köper mark och fastigheter. Allt måste stämma. Vi väljer noga ut marken och designar nya bostäder som vi tycker passar bäst för just den platsen. Alltifrån ett attraktivt läge på en höjd mitt i innerstan där vi skapar ett högt hus med yteffektiva lägenheter, till en härlig äng vid en sjö i en kranskommun där några villor får se livets ljus.

Alla projekt­ är unika och vi är duktiga på att vara flexibla och forma bostäderna efter förutsättningarna på platsen men också med tanke på vilka som ska bo och leva där. Vi har inga standardbostäder där vi bygger likadant överallt. När vi väljer ett läge är det många aspekter vi tittar på. Finns det kollektivtrafik, ett grönområde att rasta hunden i eller att jogga i? Skolor, arbetsplatser, fritidsaktiviteter, mataffärer, fin utsikt? Byggförutsättningarna är förstås också viktiga och att läget i kombination med ett gediget hantverk, ska addera ett långsiktigt värde för dig och ditt nya hem.

Läs mer om vår vision och affärsmodell