Logotype

Om Besqab 

Vår drivkraft är att skapa attraktiva och hållbara boendemiljöer genom en förståelse för hur människor vill leva sina liv. Vi villl skapa bostäder som lever länge, och där livet blir bättre. För vi tror på att den som bor bra mår bra. 

En ny ledande bostads­utvecklare

I mars 2024 gick Besqab samman med Aros Bostad. Bolaget avser att ta Besqab som gemensamt namn. Magnus Andersson är ny VD för det nya bolaget. 

"Med våra kombinerade styrkor inom affärsmässighet, hållbarhet och kundnöjdhet har vi mycket goda förutsättningar för att utveckla marknadens mest attraktiva boendemiljöer och bygga ett långsiktigt och lönsamt bolag. Jag är övertygad om att vi gemensamt har den bredd, kompetens och erfarenhet som behövs för att ta positionen som en ledande bostads­utvecklare i Storstockholm och Uppsala.”

/Magnus Andersson, VD

Läs hela press­meddelandet här

Besqab i siffror per 31 december 2023

3 000

Byggrätter för planerade bostäder i Storstockholm, Uppsala och delar av Mellansverige

57

Produktionsstartade bostäder, årstakt

1 104

Bostads­- och äganderätter i pågående produktion

543

Vård- och hyresbostäder i fastighets­portföljen (färdigställda och under uppförande)

Över 30 år av bostads­byggande

Läs mer om Vår historia

Besqab-koncernen

Besqab äger bostads­utvecklaren RAW Property AB och är även delägare i bostads­utvecklaren Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Båda verksamheterna kompletterar Besqabs produktportfölj och möjliggör samarbeten som kan bidra till att växa Besqabs verksamhet mot uppsatta mål.