Logotype

Invigning av nytt äldreboende i Spånga

Idag, måndagen den 10 juni är det officiell invigning av Vardagas och Besqabs nya äldreboende, Villa Solhem, i Spånga. Boendet består av 57 lägenheter för äldre med demens eller kroppsliga besvär. Här finns generösa utrymmen för umgänge, egen hårsalong samt trädgård med odlingsmöjligheter och växthus. Maten lagas på plats på boendet. Erik Slottner, Trygghets- och äldreborgarråd i Stockholms stad klippte bandet.

- Villa Solhem vill vi skapa en omsorg med omtanke, integritet och valfrihet i riktigt fina och ändamålsenliga lokaler, säger Karin Johansson, verksamhetschef på Villa Solhem. 

Fastigheten består av fyra våningar och är uppförd av Besqab som även är fastighetsägare och står för förvaltningen. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

Villa Solhem är inrett med Vardagas boendekoncept som belönades med Svenska Designpriset 2017. Inredningen har fokus på nordisk design och kombinerar funktion med form vilket skapar en hemtrevlig och funktionell boendemiljö. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

- Vi tackar för ett gott samarbete med både Vardaga och Stockholms stad i utformandet av det här fina vårdboendet, säger Bo Björfors, chef för fastighets­utveckling på Besqab. Vi ser fram emot att uppföra fler äldreboenden i staden framöver.

För mer information:

Bo Björfors, chef fastighets­utveckling på Besqab, telefon: 08-409 416 56, e-post: bo.bjorfors@besqab.se

Press­tjänst Vardaga, telefon: 010-33 00 501, e-post: press­@ambea.se