Logotype

Besqab och Sollentuna kommun tog ett första spadtag för nya bostäder i Häggvik

Besqab är med och utvecklar Sollentuna och uppför 85 bostads­rätts­lägenheter i Häggvik. Bostäderna ligger vid en lugn återvändsgata mellan Häggviks pendeltågstation och sjön Norrviken. Idag tog Besqab och Sollentuna kommun ett gemensamt första spadtag för kvarteret genom att plantera ett magnoliaträd.

-    Besqab har varit aktiv bostads­utvecklare i Stockholms norra kommuner i över 30 år och detta är första gången på länge vi är med och utvecklar nya hållbara bostads­-miljöer i Sollentuna kommun, vilket gör detta spadtag extra roligt, säger Carola Lavén, VD på Besqab. Detta är också ett väldigt attraktivt läge mellan pendeltågstationen och det populära natur- och friluftsområdet vid Norrviken. 

-    Besqabs nya bostäder bidrar till en positiv utveckling av Häggvik. De som flyttar in i Häggviks Dunge får förmånen att bo mitt i Sollentuna, mitt emellan Häggviks centrum och Norrvikensjön, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

-    Vi välkomnar Besqabs nytillskott av bostäder i Häggvik. Detaljplanen är formad  för att skapa bostäder i harmoni med den värdefulla naturen i området, säger Moa Rasmusson (L), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Besqab uppför det nya bostads­kvarteret med 85 bostads­rättslägenheter i skogsdungen vid Sänkhagsvägens vändplan, granne med Häggviksskolan och Häggvikshallen. Bostäderna är ritade av arkitektfirman Witte Sundell och kommer att finnas i storlekarna 1 till 6 rum och kök. Mellan huskropparna skapas en innergård där skogens mångfald till stor del bevaras och där det också kommer att uppföras ett växthus för de boende att odla i. Vid spadtaget skänktes ett magnoliaträd för innergården. Bostäderna certifieras med miljömärkningen Svanen.

Markarbetet pågår och inflyttningar beräknas börja i mitten av 2023. 

Kontaktpersoner:
Christina Durling, kommunikationschef, 08-409 416 26, christina.durling@besqab.se
Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad, 08-409 416 46, lotta.niland@besqab.se
Carola Lavén, VD, 08-409 415 57, carola.laven@besqab.se