Logotype

Besqab och Stockholms stad tar spadtag för nya bostäder i Midsommarkransen

I populära Midsommarkransen, längs Tellusborgsvägen, uppför Besqab projektet ”Boston”, ett flerfamiljshus med totalt 47 lägenheter. Idag tog ordförande i Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd (L), Abit Dundar och Besqabs VD, Carola Lavén ett första spadtag för att inviga byggandet av de nya bostäderna. 

Bostads­projektet Boston är ytterligare ett exempel på ett Besqabprojekt anpassat till platsen och som ger förutsättningar för en hållbar och hälsosam livsstil. Stor vikt har lagts på större lägenheter samt på den arkitektoniska utformningen för att byggnaden ska ansluta till stadsdelens äldre bebyggelse. Huset följer Tellusborgsvägens rundning mot Bäckvägen och kommer att få en spännande arkitektur med fasader i återbrukat tegel och skulpterade mörkgrå tak. Bostäderna är certifierade enligt miljömärkningen Svanen. 

-    Vi på Besqab strävar alltid efter att utveckla hållbara och hälsosamma boendemiljöer som anpassats till platsens förutsättningar. Med detta projekt och det gediget byggda huset, i en stadsdel som har småstadskänsla mitt i storstan, finns de bästa förutsättningarna för just detta, säger Carola Lavén, VD på Besqab.

-    Vår ambition inom staden är att Hägersten ska utvecklas till en tätare, mångsidig och mer levande stadsmiljö, vilket vi tycker att Besqab nu är med och förverkligar. Samtidigt är byggnadens arkitektur ett bra exempel på karaktärsskapande bebyggelse, vilket också är viktigt när staden växer, säger Abit Dundar, Stadsdelsnämndens ordförande i Hägersten-Älvsjö. 

Bostäderna i projektet Boston byggs i 1–4 rum och kök med balkonger och uteplatser i flera väderstreck och inflyttning beräknas till slutet av 2023. 

Kontaktpersoner:
Christina Durling, kommunikationschef, 08 - 409 416 26, christina.durling@besqab.se 
Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad, 08 - 409 416 46, lotta.niland@besqab.se