Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab startar ytterligare två bostads­projekt med ca 130 lägenheter i Stockholm

För en dryg månad sedan startade Besqab försäljningen av drygt 100 lägenheter i Hägersten. nu är det dags igen, denna gång är det 86 lägenheter i Mariehäll och 45 lägenheter i Gubbängen.

Bostäder byggs för fullt i Stockholmsområdet. För Besqab är det rekord att starta försäljningen av fyra projekt omfattande ca 230 lägenheter inom en dryg månad. Intresset för de första två projekten har varit stort och de är nästan fullbokade.

Mariehällsprojektet är en del av ett större fastighets­förvärv. Besqab köpte år 2000 in industrifastigheten Linaberg med tillhörande parkeringsplats. Industribyggnaden har omvandlats till moderna kontor med tuff industrikaraktär. På den tidigare parkeringsplatsen planeras nu två åttavåningshus samt ett fyravåningshus. 

Grundtanken har varit att skapa tre moderna hus med spännande arkitektur och färgsättning som passar in i omgivningen. Ett nära samarbete med arkitekt Michael Klingemann på Studio 1:11 har varit en förutsättning. ”Utsikten från många av lägenheterna kommer att bli fantastisk” säger Anna Broberg, projektledare på Besqab.

I Gubbängen är det ett mer naturnära läge varför det har varit viktigt att få husen att smälta in i naturen men med en tuff och modern design. Arkitekt Roman Wozniak ville att husen skulle vara lekfullt utställda i skogsbrynet. Husen är s k punkthus vilket gör det lättare att anpassa till markens förutsättningar. För att få slankare huskroppar har två fasadmaterial valts, tegel och puts. Taken är delade vilket förstärker det lättare intrycket.

”Vår uppfattning är att nybyggda lägenheter har hög status idag och att människor tilltalas av nytt och fräscht samt att slippa budgivning” säger Anna Sandefeldt, marknadschef på Besqab.

Frågor besvaras av Anna Sandefeldt, 08-630 16 23 eller 0708-60 42 42,anna.sandefeldt@besqab.se. Besqab Projekt och Fastigheter AB, Box 1328, 183 13 TÄBY, 08-630 16 00, fax 08-630 16 90, www.besqab.se


Besqab Projekt och Fastigheter AB har varit verksamma på Stockholmsmarknaden i drygt 15 år. Sedan starten 1988 har Besqab varit delaktiga i projekt som omfattar ca 2000 bostäder och ca 75 000 kvm lokaler. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder, kontor och vårdfastigheter.