Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab förvärvar byggrätter i Solna

Besqab har tecknat avtal om förvärv av byggrätter inom kvarteret Charlottenburg i stadsdelen Råsunda på Solnavägen. Säljare är Niam. För fastigheten bedrivs nu arbetet med detalj-plan för ca 110 bostads­rätts­lägenheter. Befintliga byggnader på platsen kommer att rivas och nya flerfamiljshus byggs där istället. Planen har varit utställd för granskning under hösten 2013.

 - I och med detta köp förvärvar vi en fastighet med ett mycket attraktivt läge, säger Johan Westring,  chef  affärsutveckling  och  exploatering  på  Besqab.  Husen  ligger  nära  Solna Centrum och kommunikationer, samtidigt som den fina anrika parken ligger intill.

Detta är ett steg i linje med företagets långsiktiga strategi - att utöka vår byggrättsportfölj och vi är glada att ha genomfört den här affären med Niam. Vi tror på Solna, det är en expansiv och spännande kommun där många vill bo och leva, säger Besqabs VD Anette Frumerie.

Fastigheten förvärvas genom bolagsaffär med ett underliggande fastighets­värde om ca 120 miljoner. 

Besqab är verksamt i Stockholm och Uppsala. Sedan starten 1989 har Besqab varit delaktigt i projekt som omfattar närmare 5 000 bostäder och ca 100 000 kvm lokaler. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder och vårdfastigheter.

Ladda ner