Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Vardaga och Besqab uppför nytt äldreboende i Spånga

Ett vårdboende med hemkänsla där de boende kan känna trygghet och trivsel. Det är ledorden för det nya äldreboendet Villa Solhem i Spånga som Besqab kommer att uppföra åt Vardaga

Behovet av äldreboenden är stort i Spånga och många är intresserade av byggplanerna.

− Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ser positivt på att det uppförs ett nytt äldreboende i stadsdelen. Medborgarna har efterfrågat ett vård- och omsorgsboende i Spånga under flera år och det är glädjande att det nu finns en tidsplan för uppförandet. Det är av största vikt att våra äldre har en god livskvalitet och kan känna sig trygga. Där boendelösningar baseras på de äldres behov kvalitativt god och tillgänglig inne- och utomhusmiljö, säger Margareta Ericson, avdelningschef för äldre och funktionsnedsättning samt ställföreträdande stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

– Vi är mycket glada över att nu äntligen komma igång. Vi vet att det behövs fler platser för vård- och omsorgsboende i Stockholms västra kommundelar. Vardaga har genom åren drivit mer än 150 äldreboenden i Sverige och det är samlade lärdomar från dessa som vi nu tar till de äldre i Spånga. Här får vi chansen att utforma och inreda lokalerna och bygga upp verksamheten från grunden. Därmed kan vi säkerställa både den bästa kvaliteten i omsorgen och en bra arbetsplats för våra medarbetare, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

– Vi är stolta att kunna möta Spångas behov av boende för äldre. Äldreboendet Villa Solhem har planerats i nära dialog med Vardaga, där våra erfarenheter från tidigare samarbeten tagits tillvara. Besqab har under flera år byggt upp specialistkompetens på området vård- och omsorgsboenden och för oss står hemtrevnad och trygghet i fokus, säger Bo Björfors, chef Fastighets­utveckling på Besqab.

FAKTA VILLA SOLHEM
Fastigheten Mandelblomman 11 ligger på Avestagatan i närheten av Spånga station. Enligt planerna kommer Villa Solhem att få 54 platser för äldre som behöver stöd och omvårdnad på grund av sviktande kroppslig hälsa eller demenssjukdom. Byggstart planeras till våren 2017 och boendet beräknas stå inflyttningsklart hösten 2018.

För mer information, kontakta:
Anna-Maria Jakobsson, affärsutvecklare Vardaga,
anna-maria.jakobsson@ambea.se tel. 0733-775119
 
Bo Björfors, chef Fastighets­utveckling Besqab
bo.bjorfors@besqab.se tel. 08 - 409 416 56

En bild bifogas på Silverpark i Täby som Besqab och Vardaga uppfört 2015.

 Ambea är ett av Sveriges ledande företag inom stöd och omsorg. Ambea bedriver 430 verksamheter över hela Sverige inom äldreomsorg, boende, daglig verksamhet och skolor för personer med funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom samt missbruksvård. Ambeas verksamhet Vardaga är en av Sveriges största privata aktörer inom äldreomsorg med över 80 boenden runt om i landet. 

Besqab är verksamt i Stockholm och Uppsala. Sedan starten 1989 har Besqab varit delaktigt i projekt som omfattar omkring 5 500 bostäder. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder och vårdfastigheter. Besqabs aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan den 12 juni 2014. 

Bilder

  • silverpark_exterior_gard.jpg