Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab avyttrar vårdboendet Silverpark i Täby

Regulatorisk information
PRESS­MEDDELANDE  2017-10-20

Besqab har idag tecknat avtal med Heba Fastighets­ AB om försäljning av fastigheten Fuxen 2 i Täby, som utgör vård- och omsorgsboendet Silverpark. Transaktionen genomförs som en bolagsaffär.

Det underliggande fastighets­värdet i affären uppgår till ca 200 Mkr. Tillträde sker den 1 december 2017. Försäljningen ger en resultateffekt om ca 80 Mkr.

-       Försäljningen sker i enlighet med bolagets strategi att utveckla, förvalta och över tid omsätta de vårdboenden som vi utvecklar, säger Bo Björfors, chef för Fastighets­utveckling på Besqab. Nu när vi säljer känns det tryggt att lämna över till Heba som är en erfaren förvaltare.

Vårdboenden är en viktig del i Besqabs verksamhet och företaget har specialistkompetens och lång erfarenhet inom området. Silverpark ligger i närheten av Täby Centrum och uppfördes av Besqab under 2014-2015. Silverpark stod klart för inflyttning hösten 2015 och drivs av vårdgivaren Vardaga. Besqab expanderar affärsområdet och uppför just nu vårdboenden i Nacka och Spånga. 

För ytterligare information:
Bo Björfors, chef Fastighets­utveckling, telefon 08-409 416 56, e-post bo.bjorfors@besqab.se
Björn Somnäs, ekonomichef, telefon 070-491 50 57, e-post bjorn.somnas@besqab.se

Denna information är sådan som Besqab är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoner, för offentliggörande den 20 oktober 2017 kl 11:00 (CEST). 

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se

. 

Bilder

  • Silverpark_ext_low (2).jpg