Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Lägenheter för unga byggs i Blackeberg

PRESS­MEDDELANDE 2017-04-05

Bostads­- och digitaliseringsminister Peter Eriksson tog idag tillsammans med Besqabs vd Anette Frumerie, det första spadtaget till lägenheter specifikt riktade till unga. Konceptet med smålägenheter har fått stort genomslag bland yngre som vill flytta till sin första bostad i en annars tuff bostads­marknad.

Nybyggda mindre lägenheter i attraktiva och kollektivtrafiknära lägen har blivit populära bland unga som vill ta sig in på bostads­marknaden. Loftet, som omfattar 54 lägenheter i Blackebergs centrum, har 1 rum och kök och är cirka 32 kvadratmeter i boyta.

- Det här är ett i raden av Besqabs koncept med smålägenheter för unga som vill flytta hemifrån men som många gånger har det svårt att ta sig in på bostads­marknaden. Vi har sett en stor efterfrågan på den här formen av boende och för Besqab är det en del av strategin att bygga bostäder anpassade för människor i olika faser av livet, säger Anette Frumerie, vd på Besqab.

Idag tog bostads­- och digitaliseringsminister Peter Eriksson det första spadtaget för Loftet tillsammans med Anette Frumerie, vd på Besqab och August Falck, projektchef på Lindbäcks som levererar de prefabricerade husmodulerna.
Under sommaren 2018 beräknas de första flytta in.

- Jag är glad att få vara med och inviga de här bostäderna. Blackeberg är ett väldigt trevligt ställe att bo på. Nära grönområden och nära Mälaren. Det är också bra att de här husen byggs med trästomme, vilket ger låga klimatuppsläpp, säger bostads­minister Peter Eriksson (MP).

 För mer information kontakta:

Staffan Grundmark, regionchef 08-409 416 30, staffan.grundmark@besqab.se
Charlotte Näsström-Morén, kommunikationschef 08-409 415 43, charlotte.nasstrom-moren@besqab.se

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se

. 

Bilder

  • Peter Eriksson Anette Frumerie August Falck.jpg