Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

En första grundgjutning för nya lägenheter på Vackra vägen

Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg och Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden samt Besqabs VD Anette Frumerie, gjorde idag en första grundgjutning för de nya bostäderna på Vackra vägen.

Ett luffarschackbräde i betong gjöts för att i ett senare skede placeras på bostads­föreningens innergård. Flera av de framtida boende var också på plats för att vara med om gjutningen.

-       Många som flyttar i Sundbyberg kommer från Sundbyberg. Så även i detta nya fina bostads­projekt. Vi har en fin stad och vi välkomnar både nya och gamla Sundbybergsbor hit, säger Peter Schilling, kommunstyrelsens ordförande. 

-       De här bostäderna byggs med Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön precis intill, säger Stefan Bergström, ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden. Här är ett populärt promenadstråk i och med det utökade naturreservatet och dessutom med ett stort utegym som vi precis invigt och som bidrar till folkhälsan. 

-       Vi är glada att kunna produktionsstarta nya bostäder i ett sådant unikt fint läge, säger Anette Frumerie, VD på Besqab. Och det är roligt att få bygga i Sundbyberg igen, det har vi gjort flera gånger under Besqabs 30 år. Just dessa bostäder uppmuntrar till en hållbar livsstil med god cykelanpassning, sunda materialval inne i bostäderna och nära till naturområden.  

Fakta Vackra vägen:
91 lägenheter i bostads­rättsform i hörnet Vackra vägen/Friluftsvägen i Sundbyberg
BYGGSTART Hösten 2018
BOSTADS­STORLEKAR 1-4 rum och kök, 29-87 kvm 
INFLYTTNING Höst/vinter 2020
ARKITEKT Magnus Pörner, Joliark
LÄGE Vid Golfängarna och Lötsjön i Sundbyberg 

Foto: Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden, Anette Frumerie, VD Besqab, Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande
Rendering Vackra vägen exteriör


För mer information:

Lotta Niland, regionchef Stockholms län, 08-409 416 46 lotta.niland@besqab.se
Christina Durling, kommunikationschef 08-409 416 26, christina.durling@besqab.se

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se

Bilder

  • Vackra_Hero02_Final.jpg
  • Besqab_Grundgjutning_Vackra vägen.jpg