Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Ett första spadtag för nytt vårdboende i Ultuna Trädgårdsstad

Idag torsdagen den 7/2 tog Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni och Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för det nya vårdhemmet Juliahemmet i Ultuna Trädgårdsstad.

Besqab byggstartar Juliahemmet, ett vård- och omsorgsboende för äldre i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad. Boendet kommer att innehålla 69 lägenheter, en hemtrevlig samlingssal och en vacker trädgård. Vårdgivare är Ersta diakoni. Inflyttning beräknad till december 2020.

-       Grattis till alla som väljer att bo i den här nya stadsdelen som bli en del av Södra staden, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande. Ett fantastiskt läge i vacker miljö, mellan två universitet och så småningom även spårväg. Besqab är först ut att bygga här och att då även inkludera ett vårdboende är vi glada över.

-       Här i Ultuna Trägårdsstad utvecklar vi en helt ny stadsdel som erbjuder flera boendeformer, som passar olika skeden i livet, säger Besqabs regionchef Albert Koistinen. Att som samhällsutvecklare även kunna presentera ett fint vård- och omsorgboende i området känns både viktigt och roligt.

Besqab har lång erfarenhet av att utveckla vårdboenden och har tidigare samarbetat med Ersta diakoni. Besqab uppförde Sarahemmet i Älta i Nacka söder om Stockholm, med 54 bostäder, som blev inflyttningsklart i maj 2018, där Ersta diakoni är vårdgivare.

-       Vi är glada över att kunna erbjuda ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen – året om. Vi lägger stor vikt vid bemötande, säger Ann-Sofi Wetterstrand, socialchef på Ersta diakoni. Våra vårdboenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag och vi strävar efter att de boende ska kunna leva som de levt tidigare, hos oss ska man få fortsätta vara den man är.

Besqab utvecklar en helt ny stadsdel i Ultuna Trädgårdsstad med omkring 500 nya bostäder, förskola och nu ett äldreboende. Stadsdelen består av olika bostads­former som radhus, kedjehus, villor och lägenheter. Även enskilda tomter med byggrätter. Intresset för bostäderna i Ultuna Trädgårdsstad har varit stort och inflyttningen påbörjades under våren 2018.

För mer information:

Albert Koistinen, regionchef Uppsala, 018-470 58 01, albert.koistinen@besqab.se
Bo Björfors, chef fastighets­utveckling, 08-409 416 56, bo.bjorfors@besqab.se
Christina Durling, kommunikationschef, 08-409 416 26, christina.durling@besqab.se 

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se

Ladda ner

Bilder

  • Erik Pelling Anette Frumerie Stefan Nilsson spadtag 190207.jpg