Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab produktionsstartar bostäder i Nacka strand och Täby

Regulatorisk information
Besqab produktionstartar 49 lägenheter i Brf Fabriken som är den sista etappen i kvarteret i Nacka strand, samt 112 lägenheter i projektet Ella Allé som ligger intill Täby centrum och Tibble station.

Med ett högt och fritt läge i Nacka strand utvecklar Besqab ett nytt kvarter med totalt 195 lägenheter. Kvarterets första etapper produktionsstartades under 2019. Nu påbörjas den sista etappen, Brf Fabriken med 49 bostads­rättslägenheter i ett högt punkthus om 22 våningar som kommer att bli ett nytt tydligt landmärke i Nacka och där lägenheterna på de övre planen får utsikt ut mot Saltsjön. Efterfrågan på bostäderna i de pågående etapperna har varit mycket stor och försäljningen har gått snabbare än planerat, varför den sista etappen nu kan påbörjas. Inflyttningar planeras preliminärt till 2024.

Samtidigt produktionsstartar Besqab också projektet Ella Allé med ett attraktivt läge i anslutning till trevliga villakvarter, serviceutbudet i Täby Centrum och med närhet till bussar och tåg vid Tibble station. I Ella Allé kommer Besqab bygga 112 bostads­rätts-lägenheter, sju stadsradhus med bostads­rätt samt en förskola som planeras att uppföras för eget ägande. Inledningsvis är det de 112 bostads­rättslägenheterna som produktionsstartas och inflyttning planeras preliminärt till första kvartalet 2023.

- Vi är stolta över att få vara med och bidra till samhällsutvecklingen med hållbara och attraktiva boendemiljöer i både Nacka och Täby som är kommuner som växer, säger Carola Lavén, VD på Besqab. De här bostäderna, som dessutom ska Svanencertifieras, kommer att addera fina stadskvaliteter till hela närområdet.

- Det är väldigt roligt att vi nu har alla myndighetsbeslut på plats så att vi kan produktionsstarta dessa två fina projekt. Bostäderna har mottagits väl av marknaden och vi ser fram emot att nu ta nästa steg och påbörja uppförandet, säger Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad på Besqab.

Båda produktionsstarterna redovisas under andra kvartalet 2021.

Kontaktpersoner:
Carola Lavén, VD, carola.laven@besqab.se , 
tel 08-409 415 57
Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad, lotta.niland@besqab.se, tel 08-409 416 46

 

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se.

Bilder

  • Besqab Nacka strand.jpg
  • EllaAlle_3D_båda_husen_arkitektskiss_hero.jpg