Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab produktionsstartar 116 nya bostäder i Solna Centrum

Som en del av omvandlingen av Solna Centrum och ombyggnaden av Solnavägen till stadsgata utvecklar Besqab nya bostads­kvarter som bland annat kommer bidra till att binda ihop Solna med Hagastaden. Kvarteret Banken i Solna Centrum kommer totalt innefatta ca 360 lägenheter och Besqab produktionsstartar nu ytterligare en etapp om 116 lägenheter.
 

Det nya kvarteret Banken i Solna Centrum består av totalt cirka 360 lägenheter fördelade på fyra hus längs Solnavägen. Den första etappen, Solna Estrad, två hus med 62 bostads­rättslägenheter, produktionsstartade Besqab under tredje kvartalet 2021 och nu startas Solna Parad, fyra hus om 116 bostads­rättslägenheter. Det innebär att Besqab hittills har produktionsstartat 178 lägenheter vilket motsvarar halva projektet. 

Besqab uppför de nya bostads­kvarteren ovanpå det befintliga parkeringsdäcket vid Solna Centrum, vidare längs Solnavägen in mot Hagastaden. De nya kvarteren utgör startskottet för Solnavägens omvandling till stadsgata. Kvarteren kommer även att innehålla ett LSS-boende samt butiker och närservice i bottenvåningarna. Läget för de nya bostäderna blir centralt i Solna med all tänkbar service, promenadavstånd till Hagastaden och direkt anslutning till tunnelbana, pendeltåg, buss och tvärbana. 

-    Vi är glada att få vara en del av det här spännande läget i Solna som binder samman de nya stadskvarteren i Hagastaden med det gamla Råsunda. Här utvecklar vi moderna Svanenmärkta lägenheter i direkt anslutning till alla tänkbara kommunikationer och service, säger Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad på Besqab.

-    Det här är ett bra exempel där Besqab är med och utvecklar hållbara och hälsosamma miljöer där människor vill leva och bo. Tillsammans med Solna stad har vi jobbat för att Solnaborna ska få en attraktiv mötesplats och en ny urban bostads­miljö. Intresset för att köpa en bostad här har varit stort vilket visar att området är mycket populärt, säger Carola Lavén VD på Besqab. 

De nya bostäderna har tagits emot väl av marknaden och de två första etapperna tillsammans har idag en försäljningsgrad om drygt 50 procent sålda eller bokade bostäder. Inflyttningarna i Solna Estrad planeras preliminärt till slutet av 2023 och för Solna Parad i början av 2024.

För mer information:
Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad, tel 08-409 416 46, lotta.niland@besqab.se
Carola Lavén, VD, tel 08-409 415 57, carola.laven@besqab.se         

 

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se.

Bilder

  • Solna Parad_Unit01B_Final.jpg