Logotype

Ett första spadtag för nya smålägenheter i Bagarmossen

Idag tog Stockholms stads stadsbyggnads- och kulturborgarråd, Roger Mogert (S) tillsammans med Besqabs VD Anette Frumerie, ett gemensamt första spadtag för Brf Studion i Bagarmossen.

- Vi är glada att kunna bygga smålägenheter inom Stockholms stad där efterfrågan är så stor, särskilt för huvudmålgruppen ungdomar säger Staffan Grundmark, regionchef på Besqab, och tillägger att nästa projekt i raden av smålägenheter blir i Blackeberg i Bromma.

FAKTA OM BRF STUDION
Brf Studion är det fjärde bostads­projektet i raden av Besqabs prisbelönta koncept för smålägenheter. Tidigare har Besqab byggt liknande bostäder i Skarpnäck (2009), Upplands Väsby (2014) och Uppsala (2015). Målgruppen är i huvudsak ungdomar och bostäderna är 1 rum och kök om ca 32 kvm.Idén med Besqabs koncept är att bygga flerfamiljshus med enbart smålägenheter i attraktiva och kollektivtrafiknära lägen, så att ungdomar kan ha en chans att komma in på bostads­marknaden. Studion ligger vid Ätravägen i Bagarmossen, nära Bagarmossen Centrum och tunnelbanans gröna linje. Bygget har startat med markarbeten under sommaren och den första inflyttningen beräknas till efter sommaren 2017.

  

För mer information kontakta:
Staffan Grundmark, regionchef Stockholms stad
08-409 416 30, staffan.grundmark@besqab.se