Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Aros Bostad får klartecken för ny detaljplan avseende 400 bostäder i Danderyd

Regulatorisk information
Aros Bostads­utveckling AB (”Aros Bostad” eller ”Bolaget”) expanderar sin bostads­portfölj i Danderyd med cirka 400 yteffektiva bostäder och fortsätter att utveckla stadsbilden med tidlösa och beständiga hem i bostads­rätts­föreningar med sund ekonomi. Projektet är Danderyds största inom bostads­utveckling.

Den nya detaljplanen, som Profi Fastigheter tillsammans med Danderyds kommun drivit fram under sex års tid, vann laga kraft under sommaren. Projektet omfattar byggrätter för cirka 400 yteffektiva lägenheter om 1-6 rok i Östra Mörbylund, ett område strax söder om Danderyds sjukhus med utmärkta kommunikationer och strövområden.

Bostads­utvecklings­projektet kommer att ske i samarbete med Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter i syfte att skapa ett hållbart bostads­utvecklings­projekt i ett attraktivt beläget område. Säljstart är planerad till 2018 med inflyttning under 2020.

Danderyd har utvecklats till ett av Aros Bostads­ viktigaste geografiska områden för att skapa bostäder för medvetna bostadsägare. I dagsläget driver Bolaget detaljplaner för två andra projekt i kommunen: Eneby Torg i Enebyberg, med omkring 120 lägenheter, samt fastigheten Timmerhuggaren, strax öster om Mörbybadet, där Aros Bostad planerar för ett bostads­projekt som förväntas omfatta cirka 300 lägenheter.

”Vi är lyhörda för hur människor vill bo och leva, idag och imorgon. Östra Mörbylund är ett område som vi tror kan ge våra kunder en bostads­upplevelse utöver det vanliga med genomtänkta bostäder där livet får ta plats. Du kan ta dig hit med buss, tunnelbana och Roslagsbanan och närheten till Stocksundet med sina grön- och strövområden ger de boende fina naturupplevelser. Vi tror att Danderyds kommun, med sitt geografiska läge och sitt relativt begränsade utbud av nyproducerade lägenheter som kombinerar omsorgsfull arkitektur, samt genomtänkt form och funktionalitet, kan locka både potentiella villasäljare och barnfamiljer såväl som yngre förstagångsköpare och står sig därför väl även i en mer normaliserad bostads­marknad”, säger Magnus Andersson, VD i Aros Bostad.

Aros Bostad är framtidens bostads­utvecklare. Vi utvecklar stadsbilden med tidlösa och beständiga hem åt medvetna och stolta bostadsägare. Genom att utgå ifrån helheten och vara lyhörda för det som är viktigast för våra kunder - en trygg ekonomi och omsorgsfull arkitektur som innefattar genomtänkta funktioner och materialval som står sig över tid – skapar vi bostads­upplevelser med själ och hjärta där livet får ta plats.

Vi tar ansvar för hela bostads­utvecklings­processen för att säkerställa kvalitet, en sund ekonomi och hållbarhet i våra projekt. Varje enskilt projekt är väl omhändertaget och drivs med kompetens, närvaro och ett personligt engagemang. Idag har vi en underliggande utvecklings­volym om cirka 12 mdkr motsvarande cirka 3 500 bostäder, företrädelsevis belägna i Storstockholmsområdet. Läs mer om Aros Bostad på www.arosbostad.se

För mer information, kontakta:

Magnus Andersson, VD i Aros Bostad

magnus.andersson@arosbostad.se

073-410 12 43

Ken Wendelin, CFO / Vice VD i Aros Bostad

ken.wendelin@arosbostad.se

073-518 02 70

Ladda ner