Logotype

Besqab avyttrar vårdboendet Silverpark i Täby

Regulatorisk information
PRESS­MEDDELANDE  2017-10-20

Besqab har idag tecknat avtal med Heba Fastighets­ AB om försäljning av fastigheten Fuxen 2 i Täby, som utgör vård- och omsorgsboendet Silverpark. Transaktionen genomförs som en bolagsaffär.

Det underliggande fastighets­värdet i affären uppgår till ca 200 Mkr. Tillträde sker den 1 december 2017. Försäljningen ger en resultateffekt om ca 80 Mkr.

-       Försäljningen sker i enlighet med bolagets strategi att utveckla, förvalta och över tid omsätta de vårdboenden som vi utvecklar, säger Bo Björfors, chef för Fastighets­utveckling på Besqab. Nu när vi säljer känns det tryggt att lämna över till Heba som är en erfaren förvaltare.

Vårdboenden är en viktig del i Besqabs verksamhet och företaget har specialistkompetens och lång erfarenhet inom området. Silverpark ligger i närheten av Täby Centrum och uppfördes av Besqab under 2014-2015. Silverpark stod klart för inflyttning hösten 2015 och drivs av vårdgivaren Vardaga. Besqab expanderar affärsområdet och uppför just nu vårdboenden i Nacka och Spånga. 

För ytterligare information:
Bo Björfors, chef Fastighets­utveckling, telefon 08-409 416 56, e-post bo.bjorfors@besqab.se
Björn Somnäs, ekonomichef, telefon 070-491 50 57, e-post bjorn.somnas@besqab.se

Denna information är sådan som Besqab är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoner, för offentliggörande den 20 oktober 2017 kl 11:00 (CEST).