Logotype

Besqab fortsätter att bidra till Tyresös samhällsutveckling

Besqab har tecknat avtal om att förvärva en fastighet i Trollbäcken i Tyresö. Planen är att utveckla ett flerfamiljshus med ca 60 nya bostads­rätts­lägenheter. Fastigheten är belägen i ett strandnära område precis invid Drevviken.

Den aktuella fastigheten, Kumla 3:1580, är belägen på Vendelsövägen 6-8 i ett sjönära läge. Fastigheten har ett unikt läge och vänder sig mot vattnet i direkt anslutning till stranden. Bostäderna kommer att få sjöutsikt mot Drevviken och balkonger mot vattnet i västerläge. Säljare är Investmab AB i en bolagsaffär.

- Besqab har tidigare utvecklat nya attraktiva bostads­områden i både Tyresö strand och Kryddvägen. Det är glädjande att vi ännu en gång kan vara med och skapa nya bostads­områden i Tyresö med fina livskvalitéer i närheten av vattnet, grönområden och kollektivtrafik, säger Carola Lavén, VD på Besqab.

- Vi är glada att vi kan göra förvärvet i attraktiva Trollbäcken. Tillsammans med de angränsande fastigheter vi förvärvade under hösten 2020 har Besqab nu kommande projekt med cirka 100 bostäder i ett av Tyresös bästa bostads­lägen, säger Johan Westring, Chef Ackvisition och Exploatering.

Ett planprogram för Trollbäckens centrumstråk antogs av Tyresö kommun 2019 och detaljplanearbetet planeras att påbörjas under hösten i år.

Kontaktpersoner:
Carola Lavén, VD, 08-409 415 57, carola.laven@besqab.se
Johan Westring, Chef Ackvisition och Exploatering, 08-409 416 39, johan.westring@besqab.se