Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab fortsätter att bidra till Tyresös samhällsutveckling

Besqab har tecknat avtal om att förvärva en fastighet i Trollbäcken i Tyresö. Planen är att utveckla ett flerfamiljshus med ca 60 nya bostads­rätts­lägenheter. Fastigheten är belägen i ett strandnära område precis invid Drevviken.

Den aktuella fastigheten, Kumla 3:1580, är belägen på Vendelsövägen 6-8 i ett sjönära läge. Fastigheten har ett unikt läge och vänder sig mot vattnet i direkt anslutning till stranden. Bostäderna kommer att få sjöutsikt mot Drevviken och balkonger mot vattnet i västerläge. Säljare är Investmab AB i en bolagsaffär.

- Besqab har tidigare utvecklat nya attraktiva bostads­områden i både Tyresö strand och Kryddvägen. Det är glädjande att vi ännu en gång kan vara med och skapa nya bostads­områden i Tyresö med fina livskvalitéer i närheten av vattnet, grönområden och kollektivtrafik, säger Carola Lavén, VD på Besqab.

- Vi är glada att vi kan göra förvärvet i attraktiva Trollbäcken. Tillsammans med de angränsande fastigheter vi förvärvade under hösten 2020 har Besqab nu kommande projekt med cirka 100 bostäder i ett av Tyresös bästa bostads­lägen, säger Johan Westring, Chef Ackvisition och Exploatering.

Ett planprogram för Trollbäckens centrumstråk antogs av Tyresö kommun 2019 och detaljplanearbetet planeras att påbörjas under hösten i år.

Kontaktpersoner:
Carola Lavén, VD, 08-409 415 57, carola.laven@besqab.se
Johan Westring, Chef Ackvisition och Exploatering, 08-409 416 39, johan.westring@besqab.se

Besqab utvecklar bostäder i eftertraktade lägen i Stockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar hela processen från köp och förädling av mark till färdigställande och förvaltning av bostäder och vårdboenden. Besqab grundades 1989 och företagets aktie (BESQ) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2014. Mer information på www.besqab.se.

Bilder

  • Trollbäcken flygbild Kumla 3 1580.jpg