Logotype

Besqab produktionsstartar bostäder i Nacka strand och Täby

Regulatorisk information
Besqab produktionstartar 49 lägenheter i Brf Fabriken som är den sista etappen i kvarteret i Nacka strand, samt 112 lägenheter i projekt­et Ella Allé som ligger intill Täby centrum och Tibble station.

Med ett högt och fritt läge i Nacka strand utvecklar Besqab ett nytt kvarter med totalt 195 lägenheter. Kvarterets första etapper produktionsstartades under 2019. Nu påbörjas den sista etappen, Brf Fabriken med 49 bostads­rättslägenheter i ett högt punkthus om 22 våningar som kommer att bli ett nytt tydligt landmärke i Nacka och där lägenheterna på de övre planen får utsikt ut mot Saltsjön. Efterfrågan på bostäderna i de pågående etapperna har varit mycket stor och försäljningen har gått snabbare än planerat, varför den sista etappen nu kan påbörjas. Inflyttningar planeras preliminärt till 2024.

Samtidigt produktionsstartar Besqab också projekt­et Ella Allé med ett attraktivt läge i anslutning till trevliga villakvarter, serviceutbudet i Täby Centrum och med närhet till bussar och tåg vid Tibble station. I Ella Allé kommer Besqab bygga 112 bostads­rätts-lägenheter, sju stadsradhus med bostads­rätt samt en förskola som planeras att uppföras för eget ägande. Inledningsvis är det de 112 bostads­rättslägenheterna som produktionsstartas och inflyttning planeras preliminärt till första kvartalet 2023.

- Vi är stolta över att få vara med och bidra till samhällsutvecklingen med hållbara och attraktiva boendemiljöer i både Nacka och Täby som är kommuner som växer, säger Carola Lavén, VD på Besqab. De här bostäderna, som dessutom ska Svanencertifieras, kommer att addera fina stadskvaliteter till hela närområdet.

- Det är väldigt roligt att vi nu har alla myndighetsbeslut på plats så att vi kan produktionsstarta dessa två fina projekt­. Bostäderna har mottagits väl av marknaden och vi ser fram emot att nu ta nästa steg och påbörja uppförandet, säger Lotta Niland, Chef Projekt­utveckling Bostad på Besqab.

Båda produktionsstarterna redovisas under andra kvartalet 2021.

Kontaktpersoner:
Carola Lavén, VD, carola.laven@besqab.se , 
tel 08-409 415 57
Lotta Niland, Chef Projekt­utveckling Bostad, lotta.niland@besqab.se, tel 08-409 416 46