Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Besqab tecknar entreprenadavtal med TL Bygg för uppförande av 164 nya bostäder i Sundbyberg

Besqab AB (publ) (“Besqab”) har tecknat avtal med TL Bygg AB (”TL Bygg”) för uppförande av 164 lägenheter i bostads­projektet Tegeltornen, vilket utgör den sista etappen av Fabriksparken i centrala Sundbyberg. Idag har ett första spadtag genomförts tillsammans med entreprenören och Sundbybergs kommun.

Entreprenadavtal har tecknats med TL Bygg för uppförande av fyra bostads­hus med totalt 164 nya lägenheter i projektet Tegeltornen, motsvarande den sista etappen av Fabriksparken i centrala Sundbyberg. Bygglovet har vunnit laga kraft och under förmiddagen hölls ett första spadtag med representanter på plats från entreprenören TL Bygg och Sundbybergs kommun. Bostäderna uppförs i enlighet med miljömärkningen Svanen. Första inflyttning beräknas ske under hösten 2026 och hela området beräknas vara färdigställt till sommaren 2027.

 

Magnus Andersson, VD Besqab säger: 

“Fabriksparken är ett mycket bra exempel på lyckad stadsutveckling med moderna bostäder, restauranger och service i en attraktiv närmiljö. Byggnaderna uppförs med klimatförbättrad betong och projekteras för Svanencertifiering. Vi har god erfarenhet från tidigare samarbeten med TL Bygg och ser fram emot att leverera ytterligare 164 välplanerade bostäder av hög kvalitet.”

 

Johan Edlund, VD TL Bygg säger:

”Vi är oerhört glada över att vi fått förtroende av Besqab att bygga nya bostäder i Sundbyberg. Ett område som fortsätter att utvecklas som en attraktiv plats att både bo och arbeta i. Tegeltornen är ett väldigt fint projekt som kommer att bidra till den fortsatt positiva utvecklingen i området. Nu ser vi fram emot ett lyckat bostads­projekt tillsammans.”

 

Fabriksparken är en nybyggd stadsmiljö i centrala Sundbyberg med totalt cirka 450 bostäder, restauranger, butiker och kontor. Samtliga byggnader uppförs med tegelfasader för att reflektera den omkringliggande historiska fabriksmiljön. Besqab har tidigare utvecklat cirka 190 bostäder i området, under varumärket Aros Bostad.

 

Robert Falck (S), ordförande i byggnads- och tillståndsnämnden Sundbyberg

”Vi har hittills klubbat igenom beslut för 566 nya bostäder i Sundbybergs stad och av dessa är Tegeltornen det största nybyggnadsprojektet med sina 164 nya bostäder. Det är ett viktigt projekt för Sundbyberg då Fabriksparken är en väldigt attraktiv plats att bo på. Extra roligt är det att kunna leverera nya bostads­projekt i en tid då byggbranschen stått stilla länge.” 

 

Stefan Bergström (C), ordförande i exploaterings- och näringslivsutskottet Sundbyberg

”Platsen vi står på här är en väldigt speciell plats, här i fabrikskvarteren var där Sundbyberg byggdes en gång i tiden. Nu har det här länge varit ett öde hål i stadsrummet, som nu får utvecklas till fina bostads­kvarter som väl smälter in i den befintliga industribebyggelsen.” 

 

 

Certified Adviser för Besqab AB (publ) på Nasdaq First North Growth Market är Carnegie Investment Bank AB (publ).


 

Om Besqab
(publ) utvecklar hållbara bostäder av hög kvalitet i eftertraktade lägen i Storstockholm och Uppsala. Verksamheten omfattar även utveckling av samhällsservice för andras ägande eller egen förvaltning. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Mer information på www.besqab.se

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Andersson, VD, e: magnus.andersson@besqab.se, t: +46 73 410 12 43
Anna Åkerlund, Chef IR och kommunikation, e:
anna.akerlund@besqab.se, t: +46 70 778 28 97
Certified adviser, e: certifiedadviser@carnegie.se, t: +46 73 856 42 65

 

 

Bilder

  • IMG_3497.jpg
  • IMG_3483.jpg
  • 20240522-Aros-Tegeltornen_Exterior_View_02_web.jpg