Logotype

Järva Kulle

En hållbar vardag vid Igeldammens naturreservat

Ett mindre småhusområde med en trygg känsla för i första hand aktiva barnfamiljer. Gator med lugn trafik där barnen kan leka, nära grönområden, motionsslingor i Ursvik och den populära Mulle Meck-parken. Här kan du hoppas på bussen eller cykeln och nå både innerstaden och Mall of Scandinavia och har nära till alla möjliga andra kommunikationer.

Vi var flera bostads­utvecklare i hela Järva men vi ville kunna erbjuda något unikt längst bort i området.

Vi valde flexibla planlösningar för att kunna arbeta nära våra kunder för att få en planlösning som passade beroende på storleken på familjen.

"Våra ledord i utformningen av de nya bostäderna var ett boende som präglas av öppenhet och genomsiktlighet i bostaden, med utblickar och god kontakt med den omkringliggande miljön. Bostäder som är ljusa, välplanerade och flexibla med terrass och uteplats i soligt väderstreck. Den nya bostads­miljön utgår från den befintliga bebyggelsen i Brotorp och utgör i sin struktur en fortsättning på det området. Längs den nya vägen har vi utformat en bostads­miljö som bygger på trädgårdsstadens principer." /Olov Michélsen, Södergruppen Arkitekter

Läs mer +
Äganderätt
Småhus

Fakta

Boendeform
Småhus
Färdigställt
2017
Antal bostäder
45
Antal rum
5-6
Boarea
124-130 kvm
Arkitekt
Södergruppen Arkitekter