Logotype

Stockholm Esplanad

Ombonade hem i nya miljöstadsdelen

Bostäder med hög miljöprofil och varierad arkitektur i den nya stadsdelen Norra Djurgårdstaden. Här samarbetade Besqab med staden och flera andra bostads­utvecklare. Bland annat skapade vi en gemensam grön innergård med underliggande garage tillsammans.

Hållbara boendemiljöer i innerstadsmiljö med alla bekvämligheter som butiker, restauranger och nära till kollektivtrafik, och med stadens största naturområden precis intill. Tre olika hustyper längs Settergatan ner mot Husarviken. Fasader med olika material användes för ett mer levande uttryck. Det sista huset har träfasad och stora uteplatser med utsikt mot Husarviken. Flera hållbara lösningar, bland annat fasade balkonger med odlingslådor för dagvattenhantering. Ett kanotförråd finns för föreningens medlemmar så att man enkelt kan ta en paddeltur i viken nedanför. Levande och ljusa bottenvåningar där du hittar ett av Stockholms stads bibliotek.

"Stockholm Esplanad har en ekologisk profil med klimatsmarta bostäder, flera gröna fasader, taken är till stor del täckta med sedum och solceller. Det finns gott om cykelplatser både inne och ute. Och gården är en grön oas som ger goda förutsättningar för lek och samvaro." 
/Mats Egelius, White Arkitekter 

Läs mer +
Bostads­rätt
Flerfamiljshus

Fakta

Boendeform
Lägenheter
Färdigställt
2019
Antal bostäder
91
Antal rum
2-5 rok
Boarea
37 - 113 kvm 
Arkitekt
White Arkitekter