Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Stockholm Esplanad

Hållbara hem i nya miljöstadsdelen

Här utvecklade vi bostäder med hög miljöprofil med varierad arkitektur i den nya stadsdelen Norra Djurgårdstaden. Vi hade ett nära samarbete med Staden och flera andra bostads­utvecklare för att göra det bästa möjliga av platsen. Bland annat skapade vi en gemensam grön innergård med underliggande garage tillsammans.

Hållbara boendemiljöer i innerstadsmiljö med närhet till alla bekvämligheter som butiker, restauranger och kollektivtrafik, och med stadens största naturområden precis intill. Besqab skapade tre olika hustyper längs Settergatan ner mot Husarviken. Fasader med olika material användes för ett mer levande uttryck. Det sista huset har träfasad och stora uteplatser med utsikt mot Husarviken. Flera hållbara lösningar, bland annat fasade balkonger med odlingslådor för dagvattenhantering. Ett kanotförråd finns för föreningens medlemmar så att du enkelt kan ta en paddeltur i viken nedanför. Levande och ljusa bottenvåningar där du bland annat hittar ett av Stockholms stads bibliotek.

"Stockholm Esplanad har en ekologisk profil med klimatsmarta bostäder, flera gröna fasader, taken är till stor del täckta med sedum och solceller. Det finns gott om cykelplatser både inne och ute. Och gården är en grön oas som ger goda förutsättningar för lek och samvaro." 
/Mats Egelius, White Arkitekter 

Läs mer +
Bostads­rätt
Flerfamiljshus

Fakta

Boendeform
Lägenheter
Färdigställt
2019
Antal bostäder
91
Antal rum
2-5 rok
Boarea
37 - 113 kvm 
Arkitekt
White Arkitekter