Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Nacka Strand

Ett nytt landmärke vid Stockholms inlopp

På en höjd vid Nacka Strand har Besqab utvecklat cirka 200 bostäder fördelade på tre huskroppar med varierad arkitektur. 

Hållbara boendemiljöer med närhet till den planerade nybyggda tunnelbanelinjen, restauranger vid kajkanten och dessutom med en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. Nära till butiker i Nacka Forum. Besqab skapade olika bostäder, storlekar och planlösningar för en bred målgrupp. Fasader med olika material användes för ett levande uttryck. Det sista huset är femton våningar högt och har blivit ett nytt landmärke sett från Stockholms inlopp. husen har levande och ljusa bottenvåningar med butiker och verksamheter och gröna skyddade innergårdar. Alla tre husen har stora gemensamma takterasser för social samvaro för de boende.

"Det nya kvarteret förhåller sig till den omkringliggande bebyggelsens karaktär och anpassar sig till platsens industriella arv. Samtidigt görs ett tillägg, ett nytt lager av samtid, vars uppgift är att berika helheten med en egen tydlig identitet. Den nya bebyggelsen ska komplettera platsen med variation och rikedom och bidra till en sammanhållen stadsväv." 
/Lena Viterstedt och Karl Liljeström, Kjellander Sjöberg

Läs mer +
Bostads­rätt
Flerfamiljshus

Fakta

Boendeform
Lägenheter
Färdigställt
2023
Antal bostäder
200
Antal rum
1-6 rok
Boarea
32 - 113 kvm 
Arkitekt
Kjellander Sjöberg