Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Seglarbyn

Prisbelönt boende vid havet

Seglarbyn vid hamnen i Gustavsberg fick utmärkelsen Sverige bästa bostads­projekt i Prognoscentrets branschmätning 2017, vilket vi är väldigt stolta över. Särkilt när det är kunderna själva som sätter betygen.

Seglarbyn skapades genom att vi fick i uppdrag av Värmdö kommun att uppföra ett bostads­område som inspireras av Gustavsbergs gamla industrimiljö. Här samsas industrihistoriska k-märkta byggnader med modernt designade bostäder.

Vi värnade om platsens kvalitéer och bevarade den lummiga grönskan som övergår till strövområdet ner mot havsstranden. Bostäderna lockade både nybildade barnfamiljer och äldre par som sålt den större villan men de hade det gemensamt att vilja leva en hälsosam och aktiv livsstil. Man ser både cyklar och kanoter i varje carport och närheten till bussarna in mot stan är uppskattat så alla inte har bil här.

Arkitektens ord:
"Vår vision var att skapa ett attraktivt bostads­område som fungerar för många olika familjekonstallationer över lång tid. I utformningen av bostäderna har Porslinsfabriken instpirerat oss till karaktärsfulla moderna hem med sågtandsformade tak. En kombinatin av breda gator, smala gränder och privata uteplatser skapar ett öppet området med samtidigt en privat sfär. Kombinatinen av läget vid vattnet och vackra enkla hem är svårtslaget."  Åsa Kallstenius, Kod Arkitekter

Läs mer +
Bostads­rätt
Småhus

Fakta

Boendeform
Radhus
Färdigställt
2017
Antal bostäder
31
Antal rum
5
Boarea
97
Arkitekt
Kod Arkitekter