Besqab Hjärtan Aros Bostad = Sant

Tillsammans får vi ett bredare bostadserbjudande och blir en starkare samarbetspartner.
Nu hittar du all information om oss och våra bostäder på samma ställe, under varumärket Besqab.

Läs mer

Logotype

Strandängarna

Nya hem på en av Stockholms vackraste platser

För att värna den vackra och samtidigt känsliga platsen skapade vi boendemiljöer med en småskalig variation av arkitektur och boendeformer.

Området innehåller 220 nya hem, nya gator och gångvägar, öppna passager mellan husen och god belysning. Bostads­rättslägenheter från tvårummare till fyra rum och kök i mindre flerfamiljshus med få lägenheter i varje hus för att maximera den sociala samvaron. Stora balkonger prioriterades för att ta tillvara skärgårdskänslan, utsikten och ljuset. Radhus och radhusliknande flerfamiljshus, byggda som fem olika gårdar med trygga innergårdar för lek, samvaro och odling. Sex strandnära parhus inleder området. Kronan på verket blev ”Brygghusen”; moderna radhuslängor på pelare ända ut till vasskanten. Området blev snabbt attraktivt då det ligger precis vid havet med gångavstånd till badplats och  småbåtshamn. Även nära till golfbana och till promenadstråken längs Erstavikens olika naturreservat samtidigt som det inte är långt till all service i Tyresö Centrum. Efter ett gott samarbete med kommunen och SL förlängdes busslinjen ända ut till vändplanen.

”Ambitionen i Strandängarna är att forma ett område som betecknas av omsorg och variation i sin utformning men är baserat på en gemensam sammanhållen gestaltning. Våra ledord i utformningen av Trädgårdshusen har varit: ljusa bostäder med nära kontakt mellan ute och inne. Enkelhet i planlösningar med möjlighet till variation samtidigt som gården är tänkt som ett gemensamt socialt rum.” / Olof Michélsen, Södergruppen Arkitekter

Läs mer +
Bostads­rätt
Flerfamiljshus
Småhus

Fakta

Boendeform
Lägenheter, radhus, parhus
Färdigställt
2012-2016
Antal bostäder
220
Antal rum
2-5 rok
Boarea
60 - 140 kvm
Arkitekt
Södergruppen Arkitekter