Logotype

Liljeholmsblick

Toppläge med magiska utsikter

På Nybohovsklippan i Liljeholmen i Stockholms innerstad ligger Liljeholmsblick. Ett bostads­område som Besqab har utvecklat tillsammans med Stockholms stad och Svenska Bostäder. En tidigare ganska anonym gata upprustades till ett avenyliknande stråk med nya hus som har upplysta och levande bottenvåningar.

Ett utdraget detaljplanerarbete om ungefär 10 år där Besqab var aktiva från allra första början. Men till slut, år 2014 kunde vi starta bygget av husen som klättrar uppför berget. Ca 100 bostads­rätter och ca 100 hyresrätter. 

Gatan har fått ett helt annat utseende, med husrader på var sin sida, belysta luftiga entréer med stora glaspartier. Med nya trädrader har den forna återvändsgatan nu fått ett mer avenyliknande utseende. Många bostäder har fantastisk utsikt över Södermalm och sjön Trekanten. Bostädernas signum är ljusa rum med stora fönster, yteffektiva planlösningar och stora vinklade balkonger.

”Vi har ritat en bebyggelse med stark egen identitet, huvudsakligen vita hus, med stora fönster och generösa balkonger eller terrasser. Husens trapphus har både direkt kontakt med gatan, gården och i ett övre plan med den spännande, lite vildvuxna naturmarken i söder.”  /Mats Egelius, White Arkitekter  

Läs mer +
Hyresbostad
Bostads­rätt
Flerfamiljshus

Fakta

Boendeform
Lägenheter
Färdigställt
2016 - 2018
Antal bostäder
Ca 200
Antal rum
1 - 6  rok
Boarea
34 - 131 kvm 
Arkitekt
White Arkitekter