Logotype

Hyresrätter

Besqab har utvecklat hyresrätter sedan starten 1989, då främst i uppdrag av andra förvaltare. Vi har många fina referensprojekt­ att visa upp. Sedan 2020 har vi ett affärsområde där vi utvecklar och förvaltar hyresfastigheter och samhällsfastigheter i egen regi. Med bakgrund av en gedigen kompetens och erfarenhet var detta ett naturligt steg mot tillväxt med ambition att bygga ett eget attraktivt fastighets­bestånd.

Hyresrätter i pågående produktion

I Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala utvecklar Besqab ett helt område med olika upplåtelseformer; bostads­rätter, äganderätter, enskilda tomter för styckehus samt även ett vårdboende. Här pågår hyresrättsprojekt­et Syrénbersån med 137 hyresrättslägenheter.

I Ultuna Trädgårdsstad pågår även sedan 2019, projekt­et Lindallén, 253 hyreslägenheter som är sålt till fastighets­bolaget NREP. Lägenheterna beräknas färdigställas med etappvis överlämning till NREP under 2022 och 2023.

I pågående produktion har vi även Kapellgärdet i Uppsala, där vi utvecklar 146 hyresbostäder som beräknas stå färdiga för inflyttning under 2023-2024.

Planerade projekt­

Besqab har även en markanvisning i Åkeshov i Bromma i Stockholms kommun, där vi planerar för 55-85 hyresrätter fördelat på två hus i ett attraktivt läge nära kommunikationer.