Logotype

Besqab planerar 300 bostäder på Norrberget i Vaxholm

Press­meddelande 2017-05-15

Besqab vann nyligen Vaxholms stads tävling om byggnation av cirka 300 bostäder i ett attraktivt läge på Norrberget i centrala Vaxholm. Allt fler vill bo i Vaxholm och Besqabs vinnande plan för att möta behovet av nya bostäder är en varierad, trivsam och hållbar bebyggelse av både lägenheter och radhus i en bevarad skärgårdsmiljö.

Vaxholms kommun utlyste för en tid sedan en tävling bland ett antal bostads­utvecklare för att få förslag till hur det tidigare skolområdet vid Norrberget ska kunna byggas om till bostads­område. Besqab hade det vinnande förslaget. Det omfattar cirka 300 bostäder – såväl lägenheter som radhus – som ska förlänga Vaxholms stadskärna men samtidigt skapa grönska, strandpromenad och skärgårdskänsla.

-       Vi har utgått från att det ska vara en varierad bebyggelse för att passa människor i olika faser av livet. Det blir en modern arkitektur med respekt för den befintliga miljön. Vi har planerat för småskaliga kvarter med vidsträckt utsikt mot Vaxholmsfjärden, säger Lotta Niland, regionchef på Besqab.

Variationen, med allt från ettor i flerbostads­hus till radhus om två till tre våningar plus vind, borgar för att många kommer att kunna hitta sitt drömboende på Norrberget. Strandnära promenad, förskola och lokaler för exempelvis caféverksamhet finns med i planen.

Planarbetet har påbörjats och kommer nu att anpassas efter Besqabs vinnande förslag för området.

För mer information:

Lotta Niland, regionchef på Besqab

08-409 416 65, lotta.niland@besqab.se

Charlotte Näsström-Morén, kommunikationschef på Besqab

08-409 415 62, charlotte.nasstrom-moren@besqab.se