Logotype

Besqab uppför vårdboende i Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala

Besqab kommer att uppföra ett vårdboende i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. Ersta diakoni blir hyresgäst och vårdgivare. Byggstart planeras till vintern 2019.  

I Ultuna Trädgårdsstad i södra Uppsala utvecklar Besqab en helt ny stadsdel med omkring 500 nya bostäder. Det nya området kommer att innehålla både flerfamiljhus, småhus, förskola, skola och nu även ett vårdboende. Ett hyresavtal har tecknats med Ersta diakoni som blir vårdgivare för det nya vård- och omsorgsboendet. Boendet kommer att innehålla 69 lägenheter, en välkomnande samlingssal samt en trivsam utemiljö med stor uppvuxen trädgård för både aktivitet och avkoppling.

-       Vi är stolta över att vi som samhällsbyggare kan erbjuda en helhet när vi utvecklar nya bostadområden, säger Besqabs VD Anette Frumerie. I Ultuna Trädgårdsstad ska du kunna bo oavsett var i livet du befinner dig.

-       Det är roligt att återigen kunna skapa ett vårdboende tillsammans med Ersta diakoni, säger Bo Björfors, chef för Fastighets­utveckling på Besqab. Vi har redan ett lyckat samarbete i Sarahemmet i Nacka söder om Stockholm. 

För ytterligare information:

Bo Björfors, chef Fastighets­utveckling, 08-409 416 56, bo.bjorfors@besqab.se
Christina Durling, Kommunikationschef, 08-409 416 60,
christina.durling@besqab.se