Logotype

Ett första spadtag för nya hyresrätter i Ultuna Trädgårdsstad

Regulatorisk information
Idag tog Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Rickard S. Dahlberg, partner på NREP och Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för nya hyresrättslägenheter i Ultuna Trädgårdsstad.

I våras tecknade Besqab och NREP avtal om att uppföra projektet Lindallén med 253 hyresrättsbostäder i Ultuna Trädgårdsstad. Nu är det dags för produktionsstart.

Besqab utvecklar en varierad stadsdel i Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. I området uppförs bostäder i olika boendeformer som äganderätter, bostads­rätter, tomter för egna hem och nu även hyresrätter.

 • Vi är glada att det växer fram en varierad bostads­miljö här i Ultuna, säger
  Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. Här utvecklas en stadsdel för alla, samtidigt som man visar respekt för att bevara det gröna.

   
 • Genom att utveckla hållbara bostads­miljöer även här i Uppsala fyller vi ytterligare en pusselbit i vår bostads­portfölj, säger Rickard S. Dahlberg, partner på NREP.
   
 • Vi är stolta över att nu även kunna erbjuda hyresbostäder här i Ultuna Trädgårdsstad, säger Anette Frumerie, VD på Besqab. Fastigheten blir certifierad enligt Svanen med låg energiförbrukning, mycket ljus och rymd i lägenheterna i ett bostads­område där det är lätt att leva hållbart.
   

För mer information:

Sofia Ljungdahl, regionchef Uppsala, 08-409 16 91, sofia.ljungdahl@besqab.se
Jens Rooth, chef hyresbostäder, 08-409 416 64, jens.rooth@besqab.se
Christina Durling, kommunikationschef, 08-409 416 26, christina.durling@besqab.se

Ladda ner